Ad-Fys
Aanbod

Wat kan ik voor jou betekenen?

De Epiphora Methode

Een missende schakel bij onverklaard uitblijvend herstel

In een gezond lichaam kan de doorbloeding van je brein toch flink verstoord raken. Dit is de hoofdoorzaak van onverklaard uitblijvend herstel. Met de Epiphora Methode breng je de doorbloeding van je brein weer op orden.

Door middel van specifieke fysiotherapie in combinatie met de Epiphora Methode breng je zelf het lichaam in dié herstelkracht die noodzakelijk is bij aanhoudende klachten van o.a. Whiplash, uitputting, chronische pijnklachten, migraines, slaapproblemen en aanhoudende spanningsklachten.

Heb je onverklaard uitblijvend herstel en heb je daarbij een aantal van onderstaande verschijnselen? Dan is de Epiphora Methode voor jou geschikt.

Hoe wordt de Epiphora Methode toegepast?

De Epiphora Methode wordt dagelijks bij het opstaan en voor de nacht toegepast en wordt in liggende houding uitgevoerd.

De doorbloeding van het brein wordt weer optimaal doordat je leert om de bloedaanvoer voor het brein vanuit de nekwervelkolom en de bloedafvoer uit het brein te optimaliseren. De Epiphora Methode helpt je vervolgens om de herstelkracht te bereiken die je nodig hebt na lang onverklaard uitblijvend herstel.

Gemiddeld zijn er 3-4 sessies nodig om de vaardigheid aan te leren en de eerste stappen in het herstelproces te maken. De lengte van het traject wordt mede bepaald door de ernst en de duur van de klachten. Je krijgt met deze methode het “gereedschap” in handen om met je eigen lichaam als instrument een sterk herstelproces in te gaan

Epiphora Methode mogelijkheden

 

 • Traject regie op eigen energie (epiphora en energiemanagement)
  Samenwerking met Sandra van gewoon Sas.

Veelgestelde vragen

Ik heb nu al zo weinig tijd en energie, hoe moet ik dit erbij doen?

 • Je zult merken dat zodra je aan deze investering in jezelf begint, je energie verschuift. Nu verlies je veel energie en tijd aan je klachten, maar juist doordat je aan het oplossen hiervan gaat werken, krijg je je energie beetje bij beetje terug. Doordat je gedurende het traject leert wat je zelf allemaal kunt doen, ben je in staat om weer de controle te krijgen. Jij bepaalt de invulling van je dag en niet je klachten.

Zijn losse sessies mogelijk?

 • Nee, met losse sessies werk je teveel in het moment en te weinig toe naar je doel. Dan bestrijd je alleen de symptomen van dat moment en pak je niet het onderliggende probleem aan.

Ik heb geen tijd om zelf ook dingen te doen. Kan ik ook mijn klachten oplossen door alleen de sessies te volgen?

 • Helaas, dat is niet mogelijk. De kracht van dit traject is juist de totaal-aanpak. Zonder jouw inzet kunnen je klachten niet opgelost worden. .

Hoeveel tijd nemen de opdrachten en oefeningen in beslag?

 • Reken op een half uur per dag waarin je werkt aan pijnvermindering en herstel. De opdrachten variëren van actieve oefeningen tot een stuk ontspanning en het doorbreken van patronen die de pijn in je nek en schouders bezorgen.

Fysiotherapie
Behandeling op maat

De behandeling start met een intake waarin we jouw klachten onderzoeken. Daarna maken we samen een behandelplan wat leidt tot herstel of klachtenvermindering.

Ik kijk niet alleen naar jouw specifieke klacht maar ook naar het totaal plaatje. Daarvoor neem ik de tijd. Zo kunnen we samen een behandelplan opstellen dat bij jouw lichaam en levensstijl past, want herstel is een proces dat bij iedereen anders werkt.

Ik behandel zowel hands on als hands off, wat betekent dat ik massages/mobilisaties uitvoer, dry needling behandelingen, maar ook adviezen en oefeningen meegeef die thuis uitgevoerd dienen te worden.

Betaling

Ik werk zonder contracten met zorgverzekeraars. Dat doe ik om jou een persoonlijke, optimale en gespecialiseerde behandeling te kunnen bieden, zonder restricties van derden. Dit betekent dat ik de factuur rechtstreeks naar jou stuur waarna jij de factuur vervolgens in kunt dienen bij je zorgverzekeraar.
Het verschilt per verzekeraar en verzekering of je een deel of het gehele bedrag vergoed krijgt. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van je zorgpolis. Deze kosten worden niet in mindering gebracht op het eigen risico.

Wil je weten of jouw zorgverzekeraar je behandeling vergoed? Bel dan je zorgverzekeraar en vraag naar de vergoeding van behandelingen bij een ongecontracteerde fysiotherapeut. Sporadisch vragen zorgverzekeraars dan wel een verwijzing van de huisarts.

Hieronder vind je de telefoonnummers van de meeste zorgverzekeraars:

De Friesland: 0800 12323443
FBTO: 0800 12323443
Menzis: 0800 12323443
CZ: 0800 12323443
Aegon: 0800 12323443

Beroepscertificering
Ad-Fys:

 • Gediplomeerd fysiotherapeut BIG: 79064295904
 • Geregistreerd in kwaliteitsregister voor fysiotherapie (CKR/ KRF)
 • Aangesloten bij de bond voor fysiotherapeuten (KNGF)

 

Fysiotherapie

Reguliere behandeling per sessie. -  € 40,00 (incl btw)

Niet nagekomen afspraak  -  € 25,00 (incl btw)

Massage
Ontspannings- sport- en balansmassage

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is een massage waarbij mildere handgrepen worden toegepast in een rustig tempo. De stevigheid van de massage wordt bepaald door wat jij prettig vindt. Het belangrijkste is dat het een moment voor jezelf is en dat je kunt ontspannen.

Je kunt terecht voor behandelingen van 30, 45 of 60 minuten.

Sportmassage

Sportmassage houdt je spieren soepel, brengt ze in conditie en vermindert spierpijn. Sportmassage is geschikt voor sporters die toewerken naar een sportprestatie (bijvoorbeeld een (halve) marathon) en die goed voor hun lijf willen zorgen en bezig zijn om zo snel mogelijk te herstellen van (zware) trainingen. Hieraan kan een massage bijdragen.

Sportmassage is een stevige vorm van massage die de bloedcirculatie en de afvoer van afvalstoffen stimuleert. Zo herstel je sneller en voorkom je blessures.

Overigens wordt de techniek van de sportmassage niet alleen toegepast op sporters. Ook mensen met gespannen spieren door stressgerelateerde klachten kunnen baat hebben bij een sportmassage. Je kunt terecht voor behandelingen van 30, 45 of 60 minuten.

Balansmassage

Met de kracht van etherische oliën komt je lichaam in diepe ontspanning.
De Balansmassage is een klinische benadering om etherische oliën) toe te passen. Tijdens de massage werken we  langs de meridiaan energiebanen en de inwendige contactpunten van de rug en voeten. Deze behandeling wordt geadviseerd bij o.a. pijnklachten, stress, verminderde weerstand en vermoeidheid.
Wat wordt behandeld in een balans massage.

Het doel van deze balansmassage is het sympathische- en het parasympatische zenuwstelsel van het lichaam weer in evenwicht te brengen. Deze massage is ontwikkeld door Dr. David Hill en is zowel eenvoudig als intuïtief. Er wordt gebruikt gemaakt van verschillende soorten etherische oliën die zorgen voor een ongeëvenaarde ervaring, waarbij je lichaam weer helemaal in balans komt.
Bij een balansmassage wordt er gebruik gemaakt van 8 verschillende oliën. De essentiële oliën die gebruikt worden in de balansbehandeling worden direct opgenomen via de huid in de bloedbaan en kunnen zodoende hun helende werk doen. Tijdens deze massage worden de rug en de voeten behandeld met (weinig) olie. Een zeer ontspannende, herstellende en weldadige behandeling.

Deze techniek is in principe geschikt voor iedereen door de zachte manier van behandelen maar met name zeer geschikt voor mensen met reuma, chronische pijnen, burn-out en stress. Behandeling heeft ook een positief effect op het slapen en is zeer ontspannend. Een cadeautje voor jezelf….

Combinatie van 8 Essentiële oliën.
De 8 oliën die ik gebruik zijn perfect op elkaar afgestemd. 
Deze werken;

 

 • Ontspannend en kalmerend; je cortisol niveau daalt;
 • Reinigend en beschermend; ontstekingsremmend, weerstand herstellend. Jouw immuunsysteem wordt op positieve manier aangesproken;
 • Stimulerend; afvoer van afvalstoffen, doorbloeding van de huid. Ze hebben een positief effect op je spieren en gewrichten;
 • Activerend; het serotonine en dopamine gehalte wordt verhoogd; je komt in een positieve en actieve staat van zijn. 

Tarieven Massage

Sportmassage & Ontspanningsmassage

30 minuten. –  €32,50
45 minuten. –  €42,50
60 minuten. –  €52,50

 

Sportmassage & Ontspanningsmassage

Balans massage etherische oliën – €53,00

 

Tip!

Je kan bij mij ook massagebonnen kopen om cadeau te geven ♥
-klik hier om te bestellen-

Trainingsschema

Wil je graag toewerken naar een sportprestatie en daarvoor bijvoorbeeld meer kracht ontwikkelen? Ik kan een op maat gemaakt trainingsschema voor jou opstellen, waarmee je gericht naar je prestatie toe kan werken.

Ook als je niet naar een specifieke sportprestatie wilt toewerken, maar gewoon lekker zelfstandig wilt trainen om fitter te worden kan een trainingsschema helpen. Een schema dat aangepast is aan jouw doel, resultaat, niveau, voorkeuren en eventuele blessures kan je helpen om op een gezonde en leuke manier sportief aan de slag te gaan. Uiteraard behoren hardloopschema’s ook tot de mogelijkheden

 

De kosten hiervoor hangen af van de termijn van trainen en je doelen.
Neem contact met me op als je hier vragen over hebt.

Ik stuur je geen spam!