De Epiphora Methode

Een missende schakel bij onverklaard uitblijvend herstel

Het zelfgenezend vermogen van ons lichaam is in “normale” omstandigheden ontzettend sterk. In een gezond lichaam kan de doorbloeding van je brein toch flink verstoord raken. Dit is de hoofdoorzaak van onverklaard uitblijvend herstel.
Je kan de doorbloeding van je brein weer op orde brengen. Door middel van specifieke fysiotherapie in combinatie met de Epiphora Methode breng je zelf het lichaam in dié herstelkracht die noodzakelijk is bij aanhoudende klachten van o.a. whiplash, uitputting, chronische pijnklachten, migraines, slaapproblemen, het Altijd Aanstaan Syndroom (AAS) en aanhoudende spanningsklachten.
Herken jij je in één of meerdere van onderstaande verschijnselen? Dan kan de Epiphora Methode jou mogelijk helpen!

Hoe werkt de Epiphora Methode?

De Epiphora Methode wordt dagelijks bij het opstaan en voor de nacht toegepast en wordt in liggende houding uitgevoerd.
De doorbloeding van het brein wordt weer optimaal doordat je leert om de bloedaanvoer voor het brein vanuit de nekwervelkolom en de bloedafvoer uit het brein te optimaliseren. Hiermee breng je het natuurlijke herstelproces weer op gang en doet je lichaam weer wat het moet doen.
Bekijk hieronder het filmpje van Hans Timmerman, de ontwikkelaar van de methode.
De methode die je aanleert bestaat uit houdings-en bewegingsoefeningen en de ademhaling werkt ondersteunend hierbij. Gemiddeld zijn er drie sessies nodig om de stap te maken naar herstel en de vaardigheden aan te leren. Dit hangt ook af van de ernst van de klachten en de mate waarin de mogelijkheid bestaat rust te pakken waar nodig. De samenwerking tussen coach en client speelt hierbij een rol. Als client oefen je dagelijks en geeft je lijf vertrouwen te mogen herstellen en ik begeleid je in dat proces.

Wat mag je verwachten?

De eerste sessie besteden we uitgebreid aandacht aan een intakegesprek en brengen we je klachten in kaart en het gewenste resultaat. De tweede en derde sessie bestaan uit het verder aanleren van de methode, verfijnen en adviseren. Na drie sessies heb jij het “gereedschap” in handen waarmee je zelf je herstelproces in gang zet en kan uitbreiden. Na dit traject ben je in staat om de methode zelf toe te passen.

Volg jij mij al op Instagram?