Ad-Fys
Fysiotherapie

Welkom

Ik help ambitieuze mannen en vrouwen met pijn en spanning in de nek en schouders. Hoe ze deze kwijt kunnen raken en pijn- en spanningsvrij kunnen blijven zodat ze weer de focus en rust hebben in hun lichaam om hun ambities na te streven.

Je bent energieke en levenslustig en je staat vol in het leven. Je bent actief en een aanpakker, zowel in werk als privé. Je geniet van de mensen om je heen en met jouw energieke persoonlijkheid breng je je levenslust over op andere mensen. De dagen zijn dikwijls te kort voor wat je allemaal wil en moet doen. De buitenwereld ziet jou als iemand die ondernemend en vrolijk is en alle zaken goed voor elkaar heeft.

Zelf ervaar je dat momenteel anders. Je hebt al maanden last van je nek en schouders. Je klachten zijn zomaar begonnen zonder aanwijsbare oorzaak. Eerst kon je je er wel overheen zetten, maar inmiddels voel je je belemmerd in je dagelijkse leven. Je kunt niet meer zomaar doen wat je zou willen omdat je lichaam niet meewerkt. Het negeren van je klachten en pijn of rust nemen helpen niet en je ervaart steeds meer last.

Herken je dit?

  • Je werd altijd uitgerust wakker, zin om de dag te beginnen. Maar steeds vaker slaap je minder goed. Je ligt net niet lekker en je voelt je lichaam dat maar niet kan ontspannen. Je bent stijf, je schouders zitten vast en als je je omdraait in je slaap voel je ineens een pijnscheut in je nek.

 

  • Normaal gesproken kon je altijd erg genieten van de drukte die je kinderen brengen. Ze verbazen je altijd weer met hun grappige uitspraken en malle acties. Maar tegenwoordig ben je opgelucht als je de kinderen op school hebt afgezet, omdat je die drukte, waar je altijd zo van genoot, niet aan kunt. Je hebt nu juist behoefte aan rust.

 

  • Je klachten storen je bij het werken. De monitor staat altijd net verkeerd en als je je muis gebruikt voel je dat in je schouders. Eerst kon je je daar nog overheen zetten en je focussen op wat je moest doen, maar tegenwoordig doet het gewoon pijn en het lijkt langzamerhand alleen maar erger te worden.

 

  • Vroeger merkte je niet eens hoe vaak je in de zijspiegel keek bij het autorijden, maar tegenwoordig is dat wel anders. Je bent stijf en je draait niet meer zomaar soepel met je hoofd. Zeker bij lange ritten leidt dat steeds vaker tot pijnsteken. Soms vraag je je zelfs af of het nog wel vertrouwd is om zo auto te rijden.

 

  • De laatste maanden merk je bij steeds meer dingen dat je klachten hebt. Je kan niet meer zomaar doen wat je wilt zonder daarbij na te denken. Je wordt gewoon moe van het zo in je hoofd zitten. Dat je niet lekker bezig kan zijn met dat wat je aan het doen bent, maakt je moedeloos.

Niets lijkt te helpen…

Je wilt van je klachten af en weer lekker verder met je leven, dus je probeert van alles om van de pijn af te komen. Het sterker maken van je spieren zou je klachten kunnen oplossen dus je plant behandelingen bij de fysiotherapeut.  Helaas zonder resultaat. Massages die je hebt geboekt zijn prettig, maar hebben geen effect. Hoewel je niet van de pijnmedicatie bent probeer je dat uiteindelijk ook, maar het helpt je niet.

Je hebt, na maanden in deze situatie te verkeren, door dat de pijn niet gaat afnemen. Je wordt moedeloos, raakt onzeker en gefrustreerd. Je bezoekt uiteindelijk de huisarts, maar die geeft aan dat je het moet accepteren en met deze pijn moet leren leven. Dat gaat niet gebeuren, je hebt pijn en voelt je beperkt.  Dat kan je helemaal niet accepteren, je wilt je leven en jezelf terug!

Je klachten, pijn en frustratie blijven toenemen en komen iedere dag een beetje meer op de voorgrond te staan. Je werk lijdt hieronder en ook privé wordt het er niet leuker op. Zonder aanwijsbare reden voor de ander reageer je steeds vaker kribbig en geprikkeld. Als je zo doorgaat dan kost het je je vrienden, je baan of je relatie. Dit wil je niet accepteren. De wens en het verlangen om weer zonder pijn door het leven te gaan zijn te groot.

Blij dat ik bij Annemarie terecht ben gekomen!

★★★★★
Na jarenlang doorlopen met een schouderblessure, bood mijn huisarts de keuze tussen een operatie of toch eerst nog fysiotherapie proberen. Voor de zekerheid ook advies van een orthopedisch chirurg ingewonnen, die een operatie als enige optie zag. Wat ben ik blij dat ik voor fysiotherapie gekozen heb en bij Annemarie terecht kon. Hoewel de blessure permanent is, kan ik dankzij de behandelingen en adviezen van Annemarie weer prima mijn leven leiden. De blessure blijft en ik zal er altijd rekening mee moeten houden, maar dankzij de tips van Annemarie kan ik de klachten waar ik veel last van had en die me flink belemmerden grotendeels voorkomen. Naast veel kennis en kunde, beschikt Annemarie bovendien over een vrolijke, warme persoonlijkheid en is ze bijzonder betrokken
- anonieme inzender

Zeer tevreden!

★★★★★
Door overbelasting werkte ik al tijden met flinke klachten. Door de wekelijkse dry needling-behandeling kan ik weer pijnvrij mijn fysiek zware beroep uitoefenen. Ik ben zeer tevreden en verwacht de behandeling binnenkort zelfs af te kunnen bouwen.
- Joost - Stucadoor

Een luisterend oor

★★★★★
Een deskundige therapeute die altijd betrokken is. En voel me er vertrouwd en serieus genomen. En altijd een luisterend oor.
- Anita

Een bijzondere fysiotherapeute

★★★★★
Annemarie is een bijzondere fysiotherapeut. Doordat ze tijd en aandacht heeft en neemt is haar analyse sterk en gedegen. Gericht op herstel, voor de lange termijn. Het gaat om je lichaam in combinatie met ‘hoe je je voelt’. Rust en aandacht zijn hierin kern begrippen, die ik als bijzonder plezierig heb ervaren. Kortom een aanrader om je blessure gedegen te laten behandelen, maar ook om weer eens stil te staan bij je lichaam!
- Joost

Aandacht voor onderliggende oorzaak

★★★★★
Ik ging naar Annemarie in verband met pijnen die bij mij door stress veroorzaakt worden. Het fijne van Annemarie is dat ze aandacht heeft voor de klacht maar ook voor de onderliggende oorzaak. Terwijl je behandeld wordt is er ruimte voor stilte maar ook voor een gesprek. Ze zet je aan het denken en ze laat je letterlijk en figuurlijk "voelen". Juist door deze combinatie kan ik weer pijnvrij door het leven. UIteindelijk gaat het om de balans tussen lichaam en geest. Annemarie is daarin een verbindende factor.
- Christa

Ik stuur je geen spam!

Volg jij mij al op Instagram?